top of page
MEXP Plaatsbeschrijving

Plaatsbeschrijving

De plaatsbeschrijving is de onafhankelijke en professionele beschrijving van het pand bij aanvang of einde huur, of bij aanvang van werken. Bij de verhuur van een pand is een plaatsbeschrijving verplicht en maakt integraal deel uit van de huurovereenkomst. Deze moet gedetailleerd, omstandig en tegensprekelijk zijn. Een plaatsbeschrijving bij aanvang werken, is ten zeerste aan te raden om uzelf veilig te stellen bij eventuele schade ten gevolge van de werken.

Graag meer informatie? Wij bellen u!

MEXP Plaatsbeschrijvingen

Voor wie?

Telkens bij de aanvang en het einde van een huurovereenkomst moet tussen partijen verplicht een plaatsbeschrijving worden opgemaakt.  Het is zelfs wettelijk verplicht om de plaatsbeschrijving samen met de eigenlijke huurovereenkomst te registreren.

Bij aanvang werken en openbaar domein is een plaatsbeschrijving ook aangewezen. Alle aanwezige gebreken worden in de plaatsbeschrijving van het onroerend goed beschreven. Deze gebreken zijn o.a. schimmelplekken, scheuren in de muur of vloer, vochtschade, barsten,... Dit alles wordt aangevuld door een uitgebreide fotoreportage in het verslag.

Hoe verloopt een plaatsbeschrijving?

Onze expert-plaatsbeschrijver komt langs op een datum en uur dat voor u past, met alle betrokken partijen om een staat van bevinding op te maken. Deze bevindingen worden opgenomen in een proces verbaal, ondersteund door beeldmateriaal zoals foto's, 3D-beelden en drone-beelden. 

MEXP Vastgoedexpertise staat voor een onafhankelijk, professionele, snelle en secure plaatsbeschrijving.

MEXP Plaatsbeschrijving

Wilt u meer weten over onze plaatsbeschrijvingen of een afspraak maken met onze experts?

Contacteer ons via onderstaand formulier.

Toffee MEXP

Toffee

Head of security

RICS+Logo+MEXP
Label_erkend_Belastingdienst_liggend_zw w.png
kavex logo MEXP
Febevex logo MEXP
TEGOVA_MEXP_tr.png
bottom of page