top of page
EPC Attest EPC Keuring MEXP Marc Beckers

EPC-attest in Vlaanderen

Het Energieprestatiecertificaat (EPC) is een verplichting op basis van de Europese Richtlijn Energie Prestatie van Gebouwen. Het EPC staat voor Energieprestatie Advies (EPA) en omvat een evaluatie van de energieprestaties van een gebouw, inclusief bijbehorend advies.

 

Bij MEXP beschikken onze medewerkers over de vereiste certificering om deze evaluaties uit te voeren en passend advies te geven.

Vraag makkelijk uw EPC keuring aan

epc-keuring-attest MEXP Marc Beckers

Wat is een EPC?

Sinds 2019 wordt de energie-efficiëntie van een woning weergegeven aan de hand van een EPC-label. Dit label varieert van een rode letter F (lage score) tot een donkergroene A+ (hoge score). Deze informatie wordt vermeld op een energieprestatiecertificaat (EPC). Het certificaat bevat tevens de energieprestatiescore van de woning in kWh/(m² jaar). Hoe lager de score, des te energiezuiniger de woning is. Daarnaast worden in het EPC ook adviezen gegeven over hoe de energie-efficiëntie van de woning verder kan worden verbeterd. Het EPC stelt echter geen verplichtingen aan de woning.

Graag meer informatie? Wij bellen u!

Wanneer is een EPC nodig?

 • Het Energiedecreet van 8 mei 2009 en het Energiebesluit van 19 november 2010 stellen de vereiste van een energieprestatiecertificaat (EPC) bij notariële overdracht in volle eigendom en verhuur van bestaande gebouwen.
   

 • Voor elke wooneenheid dient een EPC te worden opgesteld, wat zowel een appartement, een eengezinswoning als een collectief woongebouw kan zijn. In het geval van residentiële gebouwen en eenheden is een EPC vereist in de volgende situaties:

  • Verkoop van een residentiële eenheid

  • Vestiging van een opstalrecht of erfpacht

  • Verhuur
    

 • Voor andere gevallen dan de bovengenoemde is er geen EPC-verplichting voor residentiële eenheden en gebouwen.
   

 • Sinds 1 april 2022 is ook bij overdracht zonder publiciteit een EPC verplicht, waarbij het EPC moet beschikken over een energielabel en opgesteld moet zijn vanaf 2019.
   

 • Alleen residentiële gebouwen die door de burgemeester als ongeschikt of onbewoonbaar zijn verklaard, zijn vrijgesteld van de EPC-verplichting bij verkoop.
   

Wilt u meer gedetailleerde informatie over alles wat met EPC te maken heeft? Klik dan hier om naar de pagina van de Vlaamse Overheid te gaan.

MEXP Marc Beckers EPC Attest EPC Keuring
EPC Attest EPC Keuring MEXP Marc Beckers

Bespaar tijd en laat uw EPC- en Asbestattest tijdens één afspraak opstellen

Het gelijktijdig laten opstellen van een EPC- en asbestattest biedt u gemak, kostenbesparing, waardevolle inzichten en een betere voorbereiding op vastgoedtransacties. Maak gebruik van onze dienstverlening en geniet van de voordelen door beide attesten samen te laten opstellen.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een efficiënte en betrouwbare service!

Hoe verloopt een EPC keuring?

1. Opmeting van de woning

Er wordt een meting uitgevoerd van de buitenafmetingen van de woning, inclusief ramen en deuren (tenzij gedetailleerde bouwplannen beschikbaar zijn).

2. Controle vaste elementen

Het uitvoeren van een grondige controle op verschillende essentiële aspecten.

Dit omvat onder andere het controleren van de verwarmingsinstallatie, ventilatie, isolatie en het sanitair warmwatersysteem.

3. Opstellen EPC

Het verwerken van gegevens en het opstellen van een Energieprestatiecertificaat (EPC).

Deze taken worden uitgevoerd na de inspectie in de geautoriseerde certificatiesoftware.

EPC Attest EPC Keuring MEXP Marc Beckers

Contacteer ons

Heeft u vragen over een EPC? Contacteer dan vrijblijvend de EPC-experts van MEXP!

Toffee MEXP

Toffee

Head of security

Wil u meer weten over een EPC-attest voor uw woning of een afspraak maken met onze experts?

Contacteer ons 

RICS+Logo+MEXP Marc Beckers
Label_erkend_Belastingdienst_liggend_zw w.png
kavex MEXP Marc Beckers
Febevex MEXP Marc Beckers
TEGOVA_MEXP_tr.png
bottom of page