top of page
  • MEXP

Stap voor stap: Hoe verloopt een EPC-keuring?

Wil je de energie-efficiëntie van je woning verbeteren en ben je benieuwd naar de energieprestatie ervan? Dan is een EPC-keuring (Energieprestatiecertificaat) een belangrijke stap. In dit blogartikel zullen we je meenemen door de drie essentiële stappen van een EPC-keuring, zodat je precies weet wat je kan verwachten. Laten we meteen beginnen!


Stap 1: Opmeting van de woning

Bij een EPC-keuring wordt allereerst een gedetailleerde opmeting van de woning uitgevoerd. Dit houdt in dat de buitenafmetingen van de woning worden gemeten, inclusief ramen en deuren (tenzij gedetailleerde bouwplannen beschikbaar zijn). Deze metingen vormen de basis voor het bepalen van de energieprestatie van de woning.


Stap 2: Controle van vaste elementen

Na de opmeting volgt een grondige controle van verschillende essentiële aspecten van de woning. Tijdens deze stap worden belangrijke elementen gecontroleerd, zoals de verwarmingsinstallatie, ventilatie, isolatie en het sanitair warmwatersysteem. Deze controle is cruciaal om een volledig beeld te krijgen van de energie-efficiëntie van de woning.


Stap 3: Opstellen van het Energieprestatiecertificaat (EPC)

Na het uitvoeren van de inspectie worden alle verzamelde gegevens verwerkt en gebruikt om het Energieprestatiecertificaat (EPC) op te stellen. Dit certificaat geeft een overzicht van de energieprestatie van de woning en is een waardevol document voor zowel huiseigenaren als potentiële kopers of huurders. Het opstellen van het EPC gebeurt met behulp van geautoriseerde certificatiesoftware, zodat de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van het certificaat gewaarborgd zijn.


Een EPC-keuring geeft je inzicht in de energieprestatie van je woning en kan je concrete aanbevelingen krijgen om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren.

Wil je ook een EPC-keuring laten uitvoeren voor jouw woning? Neem dan vandaag nog contact met ons op via onze website. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.


Vraag uw EPC keuring aan: klik hier

156 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page