top of page
  • MEXP

Voorzie deze clausule in uw woninghuurcontract!Huurwaarborg niet ontvangen voordat het contract ingaat?


Stel, u tekent een woninghuurcontract met de huurder, maar de huurder moet nadien nog wel de huurwaarborg plaatsen bij de bank. Doet de huurder dat niet, dan kon u tot nu toe wel weigeren om de sleutels te overhandigen, maar dan moest u naar de rechter stappen om de huur te laten ontbinden.


Voor contracten vanaf 2023 kunt u de huur eenvoudiger ontbinden.


Op 1 januari 2023 treedt het nieuwe verbintenissenrecht in werking (art. 5.93 BW, wet 28.04.2022, BS 01.07.2022) . Voor contracten die ingaan vanaf 1 januari 2023 kunt u in zo’n geval ‘buitengerechtelijk’ (lees: zonder dat u naar de rechter hoeft te stappen) de ontbinding van het contract verkrijgen. Voorzie in het contract dan het best een uitdrukkelijke clausule. U moet dan bovendien ook vooraf een specifieke procedure volgen.


Let op! Gaat de huurder niet akkoord, dan kan hij de ontbinding wel nog betwisten bij de rechter. Die gaat dan na of u inderdaad een goede reden had om de overeenkomst eenzijdig te ontbinden. Is dat niet zo, bv. omdat u de huurder onvoldoende tijd gaf, dan loopt u het risico dat u een schadevergoeding moet betalen.Bel het gratis nummer 0800/23022 voor een afspraak of meer informatie.

357 views

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page