Vraag uw ki-uittreksel voortaan online...

Sinds 01.11.2018 is het mogelijk om officiële kadastrale uittreksels eenvoudiger en goedkoper online aan te vragen. Hoe zit dat precies?Uittreksel o.a. nodig bij de verkoop.

Voor de verkoop van een onroerend goed moet er door de verkoper een officieel uittreksel aangevraagd worden bij het kadaster.


Hoe bekomt u zo’n uittreksel?

Vroeger kon u langsgaan op het kantoor van het kadaster en daar een uittreksel bekomen. Dat is sinds 2017 echter niet meer mogelijk. U moest dan een aanvraagformulier invullen om zo de officiële uittreksels te bekomen. Voortaan kunt u zo’n aanvraag eenvoudiger online doen.


Hoe doet u dat als eigenaar van een onroerend goed?

Sinds 01.11.2018 kunt u als eigenaar gewoon aanloggen in MyMinfin, waar u onder de rubriek ‘Mijn vermogen’ een link vindt naar de toepassing ‘online kadastrale uittreksels’. Daar kunt u voortaan eenvoudiger een officieel uittreksel aanvragen.


Voortaan is dat gratis!

Vraagt u dit als eigenaar, dan krijgt u het uittreksel gratis toegestuurd.


Kan ook als vastgoedmakelaar...

Ook als ‘derde’ kunt u gegevens van een onroerend goed aanvragen via MyMinfin of MyMinfin Pro, bv. als vastgoedmakelaar voor een klant. U moet dan wel het rijksregisternummer van die klant ingeven. Een gewoon kadastraal uittreksel voor een verkoop wordt dan afgeleverd na betaling van € 5. U kunt ook de namen van de eigenaars binnen een bepaalde straal van het perceel aanvragen. Ook als derde is een online aangifte via MyMinfin dus goedkoper en eenvoudiger dan werken met een aangifteformulier.


Tip. Laat u de klant het zelf aanvragen via zijn eID, dan krijgt u het attest iets sneller en gratis.


Motivering.

Bij uw aanvraag moet u aanduiden waarvoor u het uittreksel wilt gebruiken en dan krijgt u een lijst van uittreksels. Wijzigt u de motivering, dan kunt u andere uittreksels aanvragen.


Vraag uittreksels voortaan op via MyMinfin (Pro). Heeft u het rijksregisternummer van een klant, dan kunt u ook als vastgoedmakelaar zo bepaalde uittreksels aanvragen. Als eigenaar kan dat gratis.

49 views